Vicia faba (favera) |
Parlant de treballar al camp, vull mostrar un flor preciosa, d'un dels cultius d'hivern, la favera (foto esquerra). Al ser un cultiu comú potser no ens fixem en la bellesa de les seves flors. Es tracta d'una papilionàcia del gènera Vicia, originària de la conca mediterrània, que dóna nom a la seva família vegetal: fabàcies o papilionàcies.
La primavera, torna el bon temps i les pluges primaverals, també és de forma general, per a moltes espècies animals, l'època d'aparellament i reproducció. De manera que els animals domèstics també ho noten i si poden compleixen les seves funcions biològiques. Pels que tenim a casa animals de granja, aquesta és una època meravellosa: les llavors germinen i neixen un gran bantall d'espècies vegetals, canviant el paisatge, de la mateixa manera que l'eclosió dels ous obre la vida que hi havia tancada dins la closca i en els mamífers les cries sortim de l'úter matern cap al món exterior.
Així doncs, mostraré unes imatges d'aquesta explosió de vida primaveral, amb el neixament de pollets de gallina, Gallus gallus. Per veure l'eclosió de l'ou, mostraré els pollets nescuts a l'incubadora casolana (una de les feines que m'he dedicat aquesta primavera). (4 fotos a sota)
L'eclosiò de l'ou d'una gallina. Gallus gallus
Reprenent l'estudi de la flora, també he dedicat temps a passar plantes de plecs de diari a l'herbari físic personal, repassar espècies, fotografiar-les, i finalment preparant una web per crear-hi un fitxer botànic. L'he anomenada "el fitxer botànic". La intenció és tenir-la vinculada al blog, com a eina de classificació i ordenació de les espècies vegetals.
Text i fotos: Roger Pacreu
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada