"L'experiència més bella que podem tenir és el misteri - l'emoció fonamental que és al bressol del veritable art i la veritable ciència."
A. Einstein

diumenge, 3 d’agost de 2014

Anellament a les Ribes del Ter

Aquest Juliol, una de les últimes excursions que vaig fer amb els petits exploradors la vam dedicar a l'anellament d'ocells. Vam gaudir d'un matí d'anellament amb un gran amic i  expert anellador, en Daniel Castro.


Els petits estaven molt emocionats de veure de tant a prop als ocells. Tot i que les explicacions del material i mètodes per censar-los se'ls fes una mica pesat, la majoria es van endur una experiència gratificant, sobretot els que van poder alliberar algun individu.

Era un dia mitg nuvolat, però per sort havia plogut el dia anterior i els ocells ja es van aixecar, sabent que no tornaria a ploure. 

Vam veure femella i mascle del tallarol de casquet (Sylvia atricapilla), la mallerenga blava (Cyanistes caeruleus), la mallerenga carbonera (Parus major) i una merla (Turdus merula) joveneta amb un plomatge més claret i motejat que l'adult, que a mi em va recordar al tord.

Foto 1. Tallarol de caquet fem.
Foto 2. Tallarol de casquet masc.
Foto 3. Mallerenga blava
Foto 4. Mallerenga blava
Foto 5. Merla
Foto 6. Merla
Foto 7. Mellarenga carbonera

Text i fotos: R. Pacreu
Bibliografia: Guis d'ocells. Europa i regió mediterrània. Ed. Omega. Lars Svenson.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada