"L'experiència més bella que podem tenir és el misteri - l'emoció fonamental que és al bressol del veritable art i la veritable ciència."
A. Einstein

diumenge, 30 de març de 2014

La primavera a la granja

Ja tornem a ser a la primavera. Les plantes broten, creixen i floreixen exhibint els seus encants. Molts animals s'aparellen si no ho han fet ja, i es reprodueixen per tal de perpetuar la seva dotació genètica, guiats pels seu instints més bàsics. 

És impressionants assistir al naixement d'un animal, l'entrada a la vida, que sovint fa pensar amb la seva sortida, la mort. Veure brotar o florir una planta pot ser espectacular, però veure com un animal arriba al món provoca un cúmul d'emocions a qualsevol persona.


L'any passat en una entrada vaig ensenyar el naixement dels pollets de gallina al moment de trencar la closca. Aquest any un altre vegada ja els he vist néixer. I per primera vegada he pogut veure néixer un animal més pròxim a nosaltres, un mamífer, i no un gos o un gat, sinó una cabra domèstica (Capra hircus). És impressionant com aquesta espècie, poc després de néixer ja està buscant l'equilibri amb les seves potes per tal de mantenir-se dreta. I a les 2 hores ja està caminant darrera la seva mare! També dóna motius per reflexionar la facilitat que tenen la resta de mamífers a l'hora del part, i en canvi lo complicat que sembla resultar pels humans.


Cabra acabada de néixer.
Regne: Animal
Filum: Cordat
Classe: Mamífer
Ordre: Ariodàctil
Família: Bòvid
Espècie: Capra hircus
Dues hores després de néixer.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada